Burri që fitoi 12 milionë euro në lotari u pendua që fitoi paratë

Mark Lipsham (53), një shofer kamioni nga Auckland, Zelanda e Re, pati fat një ditë në vitin 2017 kur numrat nga bileta e tij u shfaqën në ekran.

Pak javë para se të fitonte çmimin, Marku filloi të ëndërronte për numrat dhe vendosi të luante. Pasi fitoi 19 milionë dollarë të Zelandës së Re (pothuajse 12 milionë euro), ai u largua të nesërmen, pa e ditur problemin me të cilin do të përballej.

“E kuptova në mënyrën e vështirë dhe më çoi në probleme me veten time, sepse nuk po funksionoja si më parë”, tha ai. Marku kujtoi se si arriti në një gjendje “depresioni, stresi dhe frustrimi”, sepse njerëzit rreth tij prisnin që ai t’u jepte para.

Megjithëse fitoi një shumë të madhe parash, ai vazhdoi të jetonte në shtëpinë e tij modeste dhe vendosi të përmbahej nga blerjet e mëdha spontane për shkak të shqetësimit se si të trajtonte një sasi kaq të madhe parash.

Marku në ndërkohë u bë baba dhe dy vjet pasi fitoi paratë, fqinji i tij e prezantoi me një ekspert të supozuar i cili e mësoi se si të kujdesej për shëndetin, marrëdhëniet, çështjet ligjore dhe financat e tij dhe ai e pagoi shumë për të.

Më pas Marku u ndje mjaft i sigurt për të vendosur për të blerë pronën dhe i dha “ekspertit” 1.7 milionë euro për të blerë pronën në emër të tij.

Marku shkoi në një udhëtim me vajzat e tij dhe pasi u kthye, eksperti pretendoi se kishte një pengesë në blerje dhe refuzoi të fliste me të. Më pas ai ndërpreu të gjitha lidhjet me ekspertin dhe kuptoi se gjendja e llogarisë së tij bankare ishte ulur me 1.7 milionë euro.

Marku filloi një betejë ligjore për të rimarrë paratë e vjedhura nga mashtrimi dhe përfundimisht u vendos jashtë gjykatës.

“Në fund, fitorja nuk më ndihmoi aspak. Më mashtruan dhe humba shumë para”, tha ai për gazetën “New Zealand Herald”.

Be the first to comment on "Burri që fitoi 12 milionë euro në lotari u pendua që fitoi paratë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*