‘Çarten’ ushtarët çeçenë pIagosen në fushëbetejë teksa bërtasin me terme fetare (VIDEO)

Në kuadër të ushtrisë ruse po luftojnë shumë ushtarë nga Çeçenia, pasi që lideri politik i tyre Ramzan Kadyrov haptazi dhe me të gjitha mjetet në dispozicion po e mbështet këtë luftë, por ajo që bie në sy është se ushtarët çeçen po eskalojnë me veprimet e tyre në frontet e Iuftës.

Në një nga videot të publikuara nga faqja polake Militarium në rrjetin social Facebook, shihet se si një ushtarë çeçen del dhe bërtet me terma fetarë dhe qëllon në mënyrë të pa kontrolluar.

Një veprim i tillë nuk është aspak i bazuara në rregullat ushtarake, sepse gjasa që ai të vritej ishte shumë e madhe, pasi që lufta aty zhvillohej në distancë të afërt me forcat ukrainase.

Forcat e Kadirovit që nga ditët e para të agresionit rus ndodhën në frontet e Iuftës, pjesa më e madhe e tyre po Iuftojnë për pushtimin e qytetit-port Marioupol.

Në anën tjetër edhe në radhët e forcave ukrainase iu janë bashkangjitur shumë kozakë etnik të këtij vendi, vlenë të theksohet se javë më parë në media u pat raportuar se çeçenët e Ukrainës Iuftojnë krah forcave të Zelenskit.

Be the first to comment on "‘Çarten’ ushtarët çeçenë pIagosen në fushëbetejë teksa bërtasin me terme fetare (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*