Historiani Serb tërbon Serbët!: Shqipëtarët në Ballkan janë Autokton! Ne u kemi vjedhur tokat e tyre!
Bëhet fjalë për tekstin, autor i së cilit është historiani Rade Mihaljçiq, ku shkruhet se shqiptarët janë autokton në Ballkan, të cilëve serbët u kanë marr toka, traditat dhe kulturën.

Aleksandar Marinkoviq këshilltar në Institutin për Avancimin e Arsimit në Serbi, ka thënë se kritika për histori ka pasur edhe vitin e kaluar nga patriarku Irinej.

“Vitin e kaluar ka reaguar patriarku Irinej, duke kërkuar që të ndryshohen disa gjëra, në mesin e të cilave edhe ky tekst.

Menjëherë pas kësaj, ne e kemi formuar një komision”, thotë Marinkoviq, transmeton lajmi.net.

Por, redaktori i librave shkollorë, Neobojsha Jovaniviq, ka një përgjigje shkencore lidhur me këtë çështje.

“Pa marr parasysh raportet tona me shqiptarë, ata janë një komb i veçantë, kanë kulturën e tyre, traditën dhe historinë.

Dhe kjo nuk duhet të përfshihet në politika ditore të dikujt”, ka thënë redaktori i institutit Jovanoviq.

Be the first to comment on "Historiani Serb tërbon Serbët!: Shqipëtarët në Ballkan janë Autokton! Ne u kemi vjedhur tokat e tyre!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*