Kjo është harta më e saktë e Shqipërisë etnike?

Revista e njohur në të gjithë botën “The Economist” në një shkrim për Maqedoninë dhe konfIiktin e fundit në Kumanovë, ndër të tjera e ka zbuluar hartën etnike të shtrirjes së shqiptarëve në Ballkan.

“ Një e katërta e 2 milionë banorëve të Maqedonisë janë shqiptarë; pasi Iufta ishte shmangur 14 vjet më parë, pushteti ka qenë i ndarë nga koalicionet që përfaqëson të dy shumicat etnike, të cilët janë të krishterë ortodoks dhe flasin një gjuhë sllave, dhe shqiptarëve kryesisht myslimanë”, shkruan revista e njohur.

Ndryshe, ajo që njihet si Shqipëria etnike shtrihej në katër vilajete gjatë Perandorisë Osmane, ku përfshieshin Shqipëria, Kosova, nga një pjesë të Malit të Zi, Serbisë e Maqedonisë. Pra, shqiptarët etnikisht vazdhojnë të shtrihen në pesë shtete, por në dy nga to janë në asimilim e sipër ose në shpërngulje nga trjet e tyre histroike.

Be the first to comment on "Kjo është harta më e saktë e Shqipërisë etnike?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*