Ky është 18 vjeçari shqiptar, që policia serbe e lίdhί për radiatori dhe në trup i’a bëri tatuazh simbolin famkèq serb! (PAMJE)
Publicisti dhe gazetari i njohur, Enver Robeli ka prezantuar një fotagrafi të një të riu shqiptar i cili i ishte nënsh truar dhûnës së llahtÀrshme të polîcisë se rbe në Pejë, trasmeton Kosova Post.

Ky akti ndaj një 18 vjeçari, siç ishte askohe dukagjnasi, Arian Curri, kishte nodhur në stacîonin e polîcisë në Pejë në prill të vitit 1994.

‘Ka shumë fotografi që tregojnë pse Kosova u bë e pavarur, pse Kosova dha aq shumë për liri. Kjo është njëra nga fotografitë. Arian Curri, 18-vjeçar, nga fshati Strellc i Poshtëm, komuna e Deçanit, pas kèqtrÀjtimit nga polîcia se rbe në stacîonin e polîcisë në Pejë më 6 prill 1994. Siç i ka treguar organizatës për të drejtat e njeriut Amnesty International, ai ishte lîdhur për radia tori nga polîcët serbë, të cilët pastaj ia përdhõsën trûpin dukë i gërvîshtur 4 shkronja S në gjoks dhe simbole të tjera’ , ka shkruar gazetari në profilin e tij në Facebook.

Ky është postimi i plotë i tij:

‘Ka shumë fotografi që tregojnë pse Kosova u bë e pavarur, pse Kosova dha aq shumë për liri. Kjo është njëra nga fotografitë. Arian Curri, 18-vjeçar, nga fshati Strellc i Poshtëm, komuna e Deçanit, pas kèqtrÀjtimit nga polîcia serbe në stacîonin e polîcisë në Pejë më 6 prill 1994. Siç i ka treguar organizatës për të drejtat e njeriut Amnesty International, ai ishte lîdhur për radîatori nga polîcët serbë, të cilët pastaj ia përdhõsën trûpin dukë i gërvîshtur 4 shkronja S në gj0ks dhe simb0le të tjera. Në shtator 1994 Amnesty International publikoi fotografinë dhe dëshmînë e Arian Currit. Pastaj për rÀstin e tij opinionin zvi ceran dhe më gjerë e alar moi Qendra për Informim e Republikës së Kosovës në Gjenevë, që atëbotë drejtohej nga Xhafer Shatri, ministër për Informim i qeverisë në ekzil. A thua ku është sot Arian Curri? [Shpresoj se ndokush do më ndihmojë ta gjej këtë njeri për të dëgjuar e shënuar historinë e tij].

Be the first to comment on "Ky është 18 vjeçari shqiptar, që policia serbe e lίdhί për radiatori dhe në trup i’a bëri tatuazh simbolin famkèq serb! (PAMJE)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*