Mbani lotët/ Djali i shkuan letër nënës së tjerë: Ta morën jètën rusët, faleminderit për 9 vitet e mira

Gjatë një takimi të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të hënën, ambasadori ukrainas në OKB Sergiy Kyslytsya lexoi me zë të lartë një letër nga një fëmijë ukrainas, shkruar nënës së tij të vdekur.

Kyslytsya i tha këshillit se letra u bë publike në Ukrainë “disa ditë më parë” dhe ishte shkruar nga një djalë nëntë vjeçar pasi nëna e tij u vra nga ushtarët rusë.

Kyslytsya, i cili foli në Këshillin e Sigurimit në anglisht, e lexoi letrën si më poshtë:

“Mami, kjo letër është dhurata ime për ty në ditën e gruas më 8 mars. Faleminderit për nëntë vitet më të mira të jetës sime. Shumë faleminderit për fëmijërinë time. Ju jeni mamaja më e mirë në botë. Une kurrë sdo të të harroj ty. Ju uroj fat në qiell. Ju uroj të arrini në parajsë. Do të përpiqem të sillem mirë për të arritur edhe në parajsë.”

Kyslytsya tha se nëna e djalit u vra nga ushtarët rusë kur ata u përpoqën të arratiseshin nga qyteti i tyre i pushtuar nga Rusia me makinë. Djali qëndroi në automjet derisa banorët vendas ishin në gjendje ta shpëtonin dhe ta çonin në një strehë, tha ambasadori ukrainas.

“Letra të tilla nuk duhet të shkruhen. Nëse janë, do të thotë se diçka ka shkuar tmerrësisht keq, përfshirë këtu në Kombet e Bashkuara”, tha Kyslytsya.

“Kjo do të thotë se mekanizmi për ruajtjen e paqes dhe sigurisë ndërkombëtare nuk po funksionon siç duhet dhe duhet të rregullohet. Por a mund të rregullohen ato ndërkohë që Rusia lejohet të përdorë të drejtat e një anëtari të përhershëm? Nëse nuk jemi në gjendje të ndalojmë Kremlinin, gjithnjë e më shumë fëmijë do të mbeten jetimë. Gjithnjë e më shumë nëna do të humbasin fëmijët e tyre”, ka thënë ambasadori.

Be the first to comment on "Mbani lotët/ Djali i shkuan letër nënës së tjerë: Ta morën jètën rusët, faleminderit për 9 vitet e mira"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*