Presidentja e vendit i sjell Kosovës një lajm madhështor, një marrëveshje me SHBA-të
Presidentja e Republikēs sē Kosovēs, Vjosa Osmani dhe drejtoresha e U SAID-it nē Kosovē, Zeinah Salahi, kanē nēnshkruar sot amendamentin 3 tē Marrēveshjes sē Grantit pēr Objektivat Zhvillimore me Shtetet e Bash kuara tē Amerikēs, me tē cilin Republika e Kosovēs pērfiton edhe 3 milion dollarē shtesē, duke rritur grantin total nē mbi 41 milion dollarē. Me kētē marrēveshje synohet shērbimi mē i mirē ndaj qytetarēve nga institucionet llogaridhēnēse dhe efektive tē qeverisjes, si dhe rritja e mundēsive pēr pjesēmarrje gjithēpērfshirēse demokratike dhe ekonomike.

Gjithashtu, me tē synohet pērmirēsimi dhe bashkēpunimi ndērmjet qytetarēve, shoqērisē civile, bizneseve dhe sektorit publik nē mēnyrē qē komunitetet lokale tē kenē pozicion mē tē favorshēm pēr t`i adresuar sfidat zhvillimore tē Kosovēs.

Kjo marrēveshje fillimisht ishte nēnshkruar nga Presidentja Osmani nē nēntor tē vitit 2020, me tē cilēn Republika e Kosovēs ka pērfituar 33 milion dollarē nga U SAID-i.

Nē maj tē kētij viti, u nēnshkrua amendamenti 1 i marrēveshjes, i cili i siguron Republikēs sē Kosovēs njē shtesē tē mjeteve financiare nē shumēn prej 1.6 milion dollarē amerikan.Pērmes amendamentit 2 tē kēsaj marrēveshjeje, Republika e Kosovēs pērfitoi edhe 3.8 milion dollarē shtesē, kurse sot ēshtē nēnshkruar edhe amendamenti i tretē i marrē veshjes, pērmes sē cilit Republika e Kosovēs pērfiton edhe 3 milion dollarē. Nē total, pērmes kēsaj marrēveshjeje, Republika e Kosovēs pērfitoi mbi 41 milionē dollarē amerikan nga Shtetet e Bashkuara tē Amerikēs.

Be the first to comment on "Presidentja e vendit i sjell Kosovës një lajm madhështor, një marrëveshje me SHBA-të"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*