Pronari i spitalit në Ukrainë: U kam dhënë urdhër mjekëve të tredhin rusët e kapur rob

Pronari i një spitali të lëvizshëm të zonës së luftës në Ukrainën lindore i ka thënë një intervistuesi televiziv ukrainas se ai ka udhëzuar mjekët e tij që të ‘kastrojnë’ ushtarët rusë të kapur.

Gennadiy Druzenko, 49 vjeç, i tha Ukraine-24 për urdhrin që pretendon se ka dhënë, por është e paqartë nëse ishte trimëri apo një urdhër i vërtetë që do të thyente Konventat e Gjenevës.

Duke diskutuar për ushtarët rusë të kapur të plagosur, Druzenko tha: “Unë kam qenë gjithmonë një humanist i madh dhe kam thënë se nëse një njeri plagoset, ai nuk është më një armik, por një pacient.

Por tani [kam dhënë] urdhër shumë të rreptë për të tredhur të gjithë burrat [rusët e kapur], sepse ata janë buburreca, jo njerëz.”

Që nga viti 2014, rreth 500 mjekë – meshkuj dhe femra – kanë punuar me spitalin e lëvizshëm të Druzenkos.

I trajnuar si avokat, ai krijoi Spitalin e Parë Vullnetar Lëvizës i cili vendos mjekë dhe infermierë civilë në zonën e konfliktit pranë republikave separatiste në Ukrainën lindore.

Ai gjithashtu i tha prezantuesit të famshëm televiziv rus Yevgeny Kiselyov në kanalin Ukraine-24: “Besoni, të gjithë mjekët që shpëtuan pacientët – rusët, do të vdesin këtu. Vdekje në numër të madh.

“Ata që [vijnë këtu] do të kujtojnë makthin e tyre në tokën ukrainase. Ashtu si gjermanët e kujtojnë Stalingradin.

Komiteti Hetimor Rus hapi një çështje penale për komentet, që do të thotë se nëse Druzenko kapet ai do të përballet me gjyqin sipas ligjit rus.

Be the first to comment on "Pronari i spitalit në Ukrainë: U kam dhënë urdhër mjekëve të tredhin rusët e kapur rob"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*