Pse gratë preferojnë i burrat e moshuar?

Është e vërtetë që ka çifte në të cilat gruaja është më e vjetër se burri, megjithatë çiftet me gra të reja janë padyshim shumica.

Por pse gratë preferojnë burrat e moshuar?

Burrat e moshuar janë tepër simpatikë, shumë më tepër sesa të rinjtë.

Një studim i kryer në 3,770 të rritur heteros*ksualë në 2010 botuar nga Business Insider, tregon se si gratë pelqehen nga partnerët e moshuar.

Kjo fillon kur gratë fillojnë të bëhen më të pavarura financiarisht dhe për këtë arsye edhe më të lira në zgjedhjen e partnerëve.

Rrjedhimisht, ne jemi me vite dritë larg stereotipit të gruas së re që i afrohet të moshuarit për arsye thjesht ekonomike.

Ato që preferojnë burrat e rritur në një mënyrë vetëmohuese janë gratë në karrierë, të cilat i shohin ata si të barabartë, të fuqishëm.

Asgjë nuk ka të bëjë me portofolin.

Studimet tregojnë gjithashtu se kjo është reale por edhe e ndërsjellë.

“Kërkimet në këtë fushë tregojnë se jo vetëm që gratë e reja joshen nga burrat e moshuar, por ato gjithashtu nga gratë më të reja”

Alice de Lara, terapiste e çifteve thotë se “Një burrë i moshuar ka më shumë përvojë, mbase është më i përqendruar në nevojat dhe dëshirat e partneres së tij.

Duke jetuar më gjatë, ai është më pak egoist”.

Popullsia femërore që ka tendencë të preferojë burra të moshuar kryesisht zhgënjehet nga papjekuria e të rinjve dhe pamundësia për të kuptuar nevojat e tyre.

Be the first to comment on "Pse gratë preferojnë i burrat e moshuar?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*