U zgjua nga koma pas 12 vitesh, ajo çfarë iu tregoi prindërve i la “pa mend” të gjithë shpërthyen në lot

Martin Pistorius sometime between 1990 and 1994, when he was unable to communicate.

Kjo histori ka prekur zemrat e shumë njerëzve.

Në janar 1988, 12-vjeçari Martin Pistorius u sëmur në mënyrë të pashpjegueshme. Fillimisht ai humbi zërin dhe pushoi së ngrëni. Më pas e zuri gjumi vazhdimisht dhe iu ndërpre kontakti me njerëzit, transmeton lajmi.net.

Mjekët ishin në mëdyshje. Në muajin e tetëmbëdhjetë ai ishte tashmë memec dhe në karrige me rrota. Prindërve të Martinit iu tha se ai kishte një sëmundje të panjohur degjenerative që do ta linte me mendjen e një foshnjeje dhe se do të ishte më pak se dy vjeç. Kjo ishte një goditje e rëndë për familjen, por ata u përpoqën të mos e humbnin shpirtin

Martini u transferua në qendrat e kujdesit për fëmijët me aftësi të kufizuara të rënda. Stresi dhe dhimbja ndikuan deri në themel marrëdhëniet e prindërve dhe familjes së tij. Fëmija i tyre ishte zhdukur, ose kështu mendonin ata. Ajo që fatkeqësisht do të kishte qenë fundi për shumë nga foshnjat tona, nuk ishte kështu për Martinin. Fati i kishte rezervuar një surprizë shumë të veçantë, të cilën do ta mësojmë më poshtë…

Kjo është historia mallëngjyese e kthimit në jetë të një djali përmes fuqisë së dashurisë dhe besimit. Ju mund të shihni qëndrueshmërinë e prindërve, pasojat e një diagnoze të gabuar, abuzimin nga duart e kujdestarëve mizorë dhe kohëzgjatjen e paimagjinueshme të vigjilencës mendore të Martinit të tradhtuar nga trupi i tij i pajetë. Për 12 vite të gjata, Martini mbeti i bllokuar brenda trupit të tij. Ai beson se u zgjua kur ishte 15 vjeç. Në atë çast ai dëgjoi nënën e tij të thoshte se do të donte që djali i saj të kishte vdekur

Ajo që ndodhi më pas ka mbetur në retinën e familjes së tij: Martini u zgjua papritmas dhe i tregoi familjes së tij se kishte qenë i vetëdijshëm gjatë 12 viteve që kishte qenë në koma. Ai me të vërtetë ndjeu gjithçka rreth tij, por trupi i tij nuk u përgjigjej impulseve

Sot shohim një jetë të rikuperuar, madje ai ka krijuar një kompani dhe ka gjetur një dashuri të re, e gjitha nga një karrige me rrota. Dalja e Martinit nga errësira e tij na fton të festojmë jetën tonë dhe të luftojmë për një jetë më të mirë për të tjerët

Be the first to comment on "U zgjua nga koma pas 12 vitesh, ajo çfarë iu tregoi prindërve i la “pa mend” të gjithë shpërthyen në lot"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*